Lesmateriaal

Masterclass Programmeren

Onderstaande module heb ik gegeven aan basisschoolleerlingen in de regio Schiedam. De module is vrij door iedereen te gebruiken. Meer informatie over de module nodig? Stuur even een mailtje. Het mailadres vind je in de module

Masterclass Programmeren v2

Robotica klas 3

Dankzij het lerarenontwikkelfonds ben ik vorig jaar in staat geweest om een lesprogramma te ontwikkelen op het gebied van Robotica. Leerlingen uit klas 3 bouwden met een arduino en een aantal sensoren hun eigen robot. Daarnaast kregen ze les van de robotutor, een Nao van Aldebaran.

Naast de lessen met de Nao kregen de leerlingen lessen ethiek van een collega filosofie en schreven ze een essay over Robotica. De volledige module is vrij beschikbaar en kan hier gedownload worden: Module Robotica. Voor de module in Word-formaat kunt u contact opnemen via de mail. Het adres vindt u in de module.

2 antwoorden op “Lesmateriaal”

  1. Heel gaaf! Ik ben benieuwd naar de lessen ethiek die de leerlingen daarnaast gevolgd hebben. Stonden deze in verbinding met robotica?
    Groetjes,
    Shauna (Blijven Leren)

    1. Ja, mijn collega filosofie had een les over de ethiek van de robotica voorbereid en ze is vervolgens met de leerlingen daarover in discussie gegaan. Leerlingen hebben vervolgens hier op gereflecteerd door zelf een essay te schrijven. Was erg leerzaam, zowel voor hun als voor ons als docenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *