Over mij

Ik houd van wetenschap. Ik geniet van alles wat er maar op lijkt. Of dat nu natuurkunde, scheikunde, wiskunde of een van de minder exacte wetenschappen is, als het gaat om de wereld om ons heen (of binnenin ons), dan is het interessant en het bestuderen waard. En wat is er mooier dan vertellen over het mooiste wat er is? Niets dus.

Tijdens mijn studie Life Science & Technology gaf ik veel voorlichting over mijn studie aan middelbare scholieren. En stiekem vond ik het vertellen over mijn studie leuker dan het studeren zelf. De conclusie van het bovenstaande was dan ook dat ik daar dan maar mijn beroep van moest maken.

Dit is inmiddels 10 jaar geleden en geef ik dus al ruim 10 jaar met veel plezier les in natuurkunde. In de les vertellen over wetenschap lukt echter maar beperkt. Er moeten immers ook resultaten geboekt worden. Ik ben dus op zoek gegaan naar manieren om de wetenschap de school binnen te halen om leerlingen te laten zien hoe gaaf die is. Aureus Beta is een van de resultaten daarvan (www.aureusbeta.nl).

De laatste tijd ben ik mij steeds meer gaan toeleggen op de Arduino en de toepassingen daarvan. Ik vind het eigenlijk ongehoord dat leerlingen nog steeds van de middelbare school kunnen komen zonder ooit geprogrammeerd te hebben. Dit combineer ik met de principes van Maakeducatie Nederland om krachtig onderwijs te ontwikkelen voor meerbegaafde leerlingen.

Mijn volledig CV vindt u hier.